2012’nin En Başarılı Gönüllüleri Viko, Fiba Grubu ve Ford Otomotiv

Özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek için Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından 2007 yılından bu yana verilen Gönülden Ödüller dün akşam Tekfen Tower’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen organizasyona birçok şirketin birbirinden başarılı projelerle katılması Gönülden Ödüller’in hedefine ulaştığını kanıtladı. Gönüllülük çalışmaları artıyor ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erhan Baş, Gönülden Ödüller’in, gönüllülük kavramının organize ve etkin şekilde yürütülmesi açısından iyi örneklerin çıkmasına katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Özel sektör-Sivil Toplum Kuruluşları-toplum arasında köprü oluşturan, kurumsal gönüllülük programlarıyla bu ilişkiyi sürdürülebilir kılan Özel Sektör Gönüllüleri Derneği, 10. yılını kutluyor. Bu 10 yıl boyunca gönüllülüğün şirketlerin kurum kültürü haline gelmesinde derneğimizin çok önemli katkıları oldu, ÖSGD üyesi şirketlerimizle birlikte birbirinden değerli projeler gerçekleştirdik. 10 yılda toplamda 160.000’den fazla çalışanı olan 67 üye şirketimizdeki 6.000’den fazla aktif gönüllümüzle hayatı daha anlamlı kılmak üzere değer yaratan projeler hayata geçirdik. Toplumda fark yaratan bu özel projeleri ödüllendirmek ve özel sektördeki gönüllülük çalışmalarının yaygınlaşmasını sağlamak üzere 2007 yılından bu yana düzenlediğimiz Gönülden Ödüller’in bu yıl altıncısını gerçekleştiriyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Gönülden Ödüller platformumuzu çok önemsiyorum. Çünkü bu platform; iş süreçlerine entegre kurumsal gönüllülük programlarının, yaratıcı projelerin ve gönüllülerimizin yani gizli kahramanlarımızın ortaya çıkmasını sağlıyor, hem iş dünyasına hem de gönüllü adaylarına ilham veriyor.” dedi. “Çalışanların şirketlerine bağlanabileceği ilham veren bir amaca ihtiyaçları var.” diyerek sözlerine devam eden Sayın Baş: “Bugünün dünyasında artık her şey değişiyor. İşin tanımı değişiyor. Yeni iş modelleri içinde sürdürülebilirlik, üzerine yoğunlaşılan ana konuların başında geliyor. Sorumluluk bilinci yüksek yeni bir nesil var karşımızda… Dünyayı kavrayan, ilgi alanlarını çeşitlendirerek vizyonunu genişleten, yaratıcı liderler yetişiyor. İşte bu noktada kurumsal gönüllülük programları devreye giriyor; yetenekli potansiyel çalışanları firmalara çeken ve çalışanların şirketlerine bağlılıklarını artıran bir çekim merkezi haline geliyor. Kurumsal gönüllülük programlarının; ülkemizin toplumsal gelişimi ve kalkınması için en büyük destek olacağına inanıyorum. Kurumsal gönüllülüğün gündemde yer almasını sağlayan “Gönülden Ödüller”e katılımıyla değer katan tüm kuruluşlara ve gönüllülerine sonsuz teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Argüden ise, Gönülden Ödüller’in çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’deki özel sektörün, toplumsal sorunlara çok duyarlı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödül töreni ile projelerin etkinliğini ölçerek iyi örnekleri paylaşmak istiyoruz. Bu sene 11 finalistimiz oldu. Her biri ülkemiz için örnek olabilecek nitelikte değerli projeler. Özel sektördeki gönüllülük çalışmalarının ÖSGD ile yaygınlaşmasını bu alanda yapılan en önemli çalışmalar arasında görüyoruz” diye konuştu.

Gönülden Ödüller 2012 Seçici Kurul Üyeleri;

  • Dr. Yılmaz Argüden – ARGE Danışmanlık- Özel Sektör Gönüllüler Derneği
  • Pınar Ilgaz – ARGE Danışmanlık – Özel Sektör Gönüllüler Derneği
  • Murat Yeşildere – Habertürk Kariyer & Egon Zehnder International
  • Burçak Güven – Forbes Türkiye – Sabah İşte İnsan
  • Rengin Onay – Coca-Cola & Özel Sektör Gönüllüler Derneği Gönülden Ödüller

 

2012 Finalistleri:

En Başarılı Gönüllülük Programı Finalistleri;

  • HSBC – HSBC Gönüllüleri Tiyatro Grubu
  • Garanti Bankası – Gönüllü Yoncalar
  • VİKO – Aydınlık Toplum Gönüllüleri
  • Vodafone Türkiye – Vodafone Gönüllüleri

En Başarılı Gönüllülük Projesi Finalistleri;

  • Akbank – Akbank Gönüllüleri ile Bankacılık ve Tasarruf
  • Çimsa – Öğrenen Organizasyon Uygulama Ekipleri Gönüllülük Çalışmaları
  • Eczacıbaşı Holding – Bağış Merdiveni ve Ecza Dolabı
  • FİBA Grubu – Fiba Gönüllüleri: “Kırsalda Umut Var” Projesi
  • Zorlu Enerji Grubu – Enerjimiz Çocuklar İçin

En Yaratıcı Gönüllülük Projesi Finalistleri;

  • Ford Otomotiv – Arka Pencere Projesi
  • Opet – Kusursuzluk Elçileri Projesi

13 Mayıs 2013

Comments are closed.