Türkiye’nin En Geniş Katılımlı Dünya Gönüllüler Günü Kutlandı!

“DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA” İÇİN TÜRKİYE’NİN GÖNÜLLÜLERİ BİRARAYA GELDİ!

Türkiye’nin gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde geniş katılımlı bir organizasyona imza attı. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte farklı alanlarda çalışan yüzlerce gönüllü bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Kalkınma ve dönüşüm için daha fazla sayıda gönüllüye ulaşabilmenin yollarını tartıştılar.

AÇEV, TEGV, TEMA, TOG ve ÖSGD 30 farklı ilde 43 etkinlik noktasında gönüllüğün önemine dikkat çekti. İstanbul’da 7, İzmir’de 4, Van’da 3 ve Mardin’de 2 ise noktada etkinlikler gerçekleşti.

Dünya’da her geçen gün artan işsizlik, sağlık, yoksulluk ve iklim değişikliği gibi yaşamsal sorunlar nedeniyle “gönüllük” ilkesi artık değiştirici ve dönüştürücü bir güce sahip olmaya başladı. Türkiye’de de Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yolunda, gönüllü çalışmaların önemi ise hızla artıyor.

Ülkemizde gönüllülük bilincinin önemine dikkat çekmek için 5 Aralık Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Gönüllülük’ panelinde, UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, TEMA Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Karapınar, UNV Türkiye’den Burcu Mörel, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Dr. Yılmaz Argüden konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmaların ardından, günün ikinci oturuma geçildi. Gönüllülerin, yaşadıkları tecrübelerini, kısaca çalışmalarını aktardıkları bölümde; AÇEV’den İmeray Karakaya, ÖSGD’den Ece Ergunsu, TEMA’dan Nevzat Özer, TOG’dan Aysu Aktepe, UNV’den Melis Memişoğlu TEGV’den Gökhan Yüceerim paylaşımda bulundu.

Panelin sonunda ise; Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) ortak bir bildirge de paylaştılar. Ve Etkinlik Barış için Müzik Çocuk Grubu’nun konseri ile son buldu.

6 Aralık 2015

Comments are closed.