Defacto Sosyal Farkındalık Projesi

Defacto Sosyal Farkındalık Projesi 11-12 Temmuz 2017 tarihlerinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bakırköy Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda gerçekleşti. Katılımcıların proje fikrinin geliştirilmesi, planlanması ve uygulanması ile ilgili detaylı bir eğitim aldığı buluşmaya Özel Olimpiyatlar, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA Vakfı, BinYaprak ve Adım Adım katılım gösterdi.  12 Defacto çalışanının katıldığı eğitimin sonunda çalışanlar 3 farklı grupta 3 proje tasarladılar;

Kalp Ver Projesi

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) envanter takibini daha doğru ve hızlı yapması, daha şeffaf bir yapıda hizmet verebilmesini sağlamak amacıyla bir web uygulaması hazırlandı. Bu program sayesinde KAÇUV hem çalışmalarını daha hızlı gerçekleştirebilecek hem envanterlerinde bulunan bağış malzemelerini daha doğru takip edebilecek ve yönlendirebilecek.

Special Games One Projesi

Proje ile zihinsel engelli bireylerin spor yapabilmesine hem fiziksel imkân sağlayan hem de toplum içindeki sağduyu ve bilinirliğini artırmak için çalışan Özel Olimpiyatlar ile Defacto çalışanları arasında bir işbirliği kurulması amaçlandı. Proje ile yarısı Defacto çalışanlarından yarısı da Özel Olimpiyatlar’ın yararlanıcısı olan zihinsel engelli sporculardan oluşan bir basketbol etkinliği düzenlenerek kurum içerisinde farkındalık çalışması yürütülüyor.

Çorbada Tuz Projesi

Çorbada Tuz Projesi ile Defacto fabrikalarında toplanan atıl durumdaki kumaş ve aksesuarlar Kartal Salih Alışkan Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından ürüne geri dönüştürülüyor ve bu sayede de çeşitli satış kanallarından bağış elde etmek üzere satılarak Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) 2. Aile Evi projesine aktarılıyor.

Aralık 2017

Comments are closed.