Gönülden Ödüller 2007

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMI 2007
Boyner Holding

2002 yılında gönüllülük faaliyetlerine başlayan Boyner Holding, 2004 yılından itibaren faaliyetlerini 3.500 çalışanın bulunduğu şirketler grubunda toplam 320 gönüllüye ulaştırmıştır. Boyner Gönüllüleri eğitim, yaşlılara destek, engelliler, çevre, sokak hayvanları gibi konuların yanı sıra çalışanlarının da ilgi duyduğu da önerdiği projeleri de gerçekleştirmektedir. Boyner Gönüllüleri’nin sürekli projeleri arasında Okul Dostu Programı: Kitap Okuma Projesi ve Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın Kültür Karıncaları Projesi bulunmaktadır. Üst yönetim tarafından desteklenerek, 2 Gönüllü elçi, şirket temsilcileri ve proje liderleri ile birlikte çalışmalarını sürdüren Boyner Gönüllüleri, gerçekleştirilen projelerin duyurulması ve yaygınlaştırılması için, e-mail, afişler, e-bülten, oryantasyon, Liderlik Eğitim Programları gibi araçları da iç iletişimde kullanmaktadır.

Boyner gönüllülerinin yanı sıra, çalışanların aileleri, tedarikçileri de gönüllülük projelerine dahil edilmektedir. Gönüllülük projelerine, farklı departmanların uzmanlıkları ölçüsün de katılımı sağlanmış, sadece İstanbul değil, bulundukları tüm ilde her kademede çalışanların gönüllü olması için fırsatlar sağlanmıştır. Boyner Gönüllüleri, gerçekleştirdikleri projeleri dönemsel olarak ölçümlemekte ve gönüllülerini her dönem sonunda motivasyon amacıyla ödüllendirmektedir.

2005 yılında 61 gönüllü ve 70 gönüllü saat ile çıktıkları gönüllülük yolunda bugün 320 gönüllü ve 737,5 gönüllülük saati ile devam etmektedirler. (2007)

 

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ 2007
HSBC Gönüllüleri Kardeş Okullar Projesi

2003 yılında HSBC çalışanları tarafından kurulan ve gönüllü olarak yönetilen “HSBC People” kapsamındaki, HSBC gönüllüleri 5 yıl içerisinde, 10.000 gönüllünün katkısı ile 100’e yakın Sosyal Sorumluluk projesinde 15.000 ihtiyaç sahibi çocuk ve yetişkine ulaşmıştır. HSBC Gönüllüleri’nin 2 yıldır devam etmekte olan Kardeş Okullar Projesi ile amaçlanan; şirketin yurtiçine yayılmış şubelerindeki çalışanların da yardımı ile ihtiyacı olan okullara ulaşmak ve çocuklara hediye, sınıf/okul tadilat projeleri, kütüphane ve oyun alanları sağlama, okulun bazı ihtiyaçlarını karşılama gibi projeler gerçekleştirilmektedir. 2006 yılı için hedeflenen 17 okula bu proje ile ulaşılmıştır.

Projenin 2. ayağı olarak “1 Hediye: 1 Mutluluk” sloganı ile banka içi bir kampanya başlatılmıştır. Bu proje ile amaç çalışanlardan kıyafet, kırtasiye ve oyuncak toplamak ve bunları ihtiyacı olan çocuklara ulaştırmaktır. 2 hafta süren kampanya kapsamında 100 koli eşya toplanmış ve bu eşyalar Kardeş Okullar kampanyası kapsamında okullara gönderilmiş; ayrıca bankanın depolarında bulunan mobilyalar ve bazı teknolojik cihazlar da ihtiyaç sahibi okul ve merkezlere iletilmiştir. Bu projedeki amaçlardan bir tanesi de; Kardeş Okulların teknolojik olarak da desteklenmesi olmuş, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitime %100 Destek Kampanyası ile 4 tanesi Kardeş Okul olmak üzere 10 okula; her biri 10 öğrenci ve 1 öğretmen PC’si olacak şekilde, bilgisayar odaları hazırlanmıştır. HSBC Gönüllülerinin Kardeş Okullar Projesi’nde bundan sonraki hedefleri Haziran, Temmuz, Ağustos 2007 dönemi içerisinde bütün okullara bu “Bilgisayar Odalarını” bağışlamak ve böylelikle bu okullardaki 6000 öğrenciye ulaşmaktır.(2007)

EN YARATICI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ 2007
Koç Holding-Ülkem İçin Günü Projesi

Koç Topluluğu, kurucusu Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” ilkesinden hareketle “Ülkem İçin” projesinin ilk uygulamasını 2006 yılında hayata geçirmiştir. Bu proje ile amaçlanan, Koç Topluluğu çalışan ve bayilerinin ülkedeki ve toplumdaki sorunlara karşı katılımcı ve sahiplenici bir tavır benimsemeleri ve sorunların çözümünde etkin rol almalarıdır. “Ülkem İçin” projesi kapsamında Mayıs ayının son pazar gününü “Ülkem İçin” günü ilan eden Koç Holding, tüm çalışanları  ve bayileri ile birlikte bulundukları illerde çok çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmektedir.

“Ülkem İçin” projesinin ilk uygulama yılında Koç Topluluğu çalışanları okul yenileme, araç-gereç temini, engelliler için çocuk parkı yaptırma, hayvan barınaklarına destek, Van Gölü’nü temizlemek gibi birbirinden farklı pek çok konuda 223 projeyi başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Çalışanlar ve bayiler böylelikle, ülkemizin dört bir yanında ihtiyaç duyulan eksikliklerin giderilmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kültürel ve doğal değerlerimizin korunması yolunda kayda değer örnek çabalar ortaya koymuşlardır.

100.000 kişinin, sosyal dayanışmanın ve yerel sorunların çözümüne belirli ölçülerde de olsa katkıda bulunduğu proje geniş katılımlı bir proje olma özelliğine sahiptir. Proje, katılımcılığı ve sorumlu vatandaşlık kültürünü tabana yayma konusunda örnek bir rol modeldir.

Comments are closed.