Gönülden Ödüller 2011

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMI ÖDÜLÜ 2011
Koç Holding – Ülkem İçin

“Ülkem İçin” Koç şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçileri arasında toplumsal sorunlara karşı katılımcı bir tutum geliştirmeyi amaçlamaktadır. 2006 yılında başlayan “Ülkem İçin”de iki yılda bir değişen tema çerçevesinde uygulama yapısı belirlenmektedir.

2006-2007’de 81 ilde,  “sorumlu vatandaşlık” örneği ile 387 yerel projeye imza atılmıştır. Okul tadilatları, ekipman destekleri, sağlık ocaklarına destek, hayvan barınakları oluşturulması, çevre düzenlemeleri, köy yardımları gibi çalışmalar hayata geçirilen projelerden bazı örneklerdir.

2008’de çevre konusuna odaklanılmış, Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA Vakfı’nın işbirliğiyle 7 bölgede “Ülkem İçin Ormanları” oluşturulmuş; 1.084.000 fidan toprakla buluşturulmuştur. 2009’da ise “Dünyayı Kurtaran Çocuk” konsepti çerçevesinde ilköğretim öğrencilerinde çevre bilincinin geliştirilmesi ve doğal kaynakların kullanımında farkındalık yaratmak amacıyla TEMA ile işbirliği içinde 81 ilde 18.000’i aşkın çocuğa çevre eğitimleri verilmiştir. 2010-2011’de Kızılay ile kan bağışının önemi konusunda toplum nezdinde farkındalık yaratmak ve gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçıları kazanılması hedeflenilmiş ve 11 Kasım 2011 itibariyle 79.690 kişide farkındalık yaratılarak 63.650 ünite kan bağışı sağlanmıştır.

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ ÖDÜLÜ 2011
Garanti Bankası – Elim Sende
“Elim Sende’’ projesi Garanti Bankası çalışanlarının gönüllülük enerjilerini ortaya çıkaracak bir anasınıfı yenileme projesi olarak planlandı. Okul öncesi eğitime yönelik, çocukların gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan proje anasınıflarının  fiziksel koşullarını, eğitim kalitesini artıracak niteliğe kavuşturmayı hedefliyorlar.

Elim Sende kapsamında 2010-2011 ve 2011-2012 akademik yıllarında toplam 30 anasınıfının yenilenmesi planlandı. 2010 – 2011 öğretim yılında İstanbul, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Mersin, Bursa ve Adıyamanda toplam 12 anasınıfı yenilenmiştir. Anasınıflarındaki yetersiz fiziksel koşulları iyileştirmeyi hedefleyen Elim Sende projesi kapsamında öncelikle Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ile anasınıfı için uygun fiziksel çevre kriterleri geliştirilmiş ve ideal anasınıfı kavramı ortaya çıkarılmıştır.  Anasınıfı öğrencilerine dağıtılmak üzere Elim Sende’ye özel eğitici kitap setleri akademisyenler tarafından hazırlanarak yenileme yapılan anasınıfındaki  öğretmenlere yeni sınıf düzenini ve kitap setini kullanım bilgileri verilmiştir.

İdeal anasınıfı kavramına uygun olarak yenilenen 12 anasınıfında; 200’den fazla gönüllü Garanti çalışanı ve ailelerinin katılımı ile duvar boyama, mobilya tamir ve montajı, pano yapımı gibi birçok yenileme işi gerçekleştirilmiştir.

EN YARATICI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ ÖDÜLÜ 2011
Bilim İlaç  – Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri “Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi

“Kariyerimin Kontrolü Bende” Kişisel Gelişim Kongresi, mezun olmaya hazırlanan bir üniversite öğrencisine verilebilecek en değerli hediye kariyer ve gelişim fırsatıdır. Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri ülkemizin doğu bölgelerindeki üniversitelerindeki öğrencileri için bu fırsatı yarattı. “İş hayatına girdikten sonra profesyonel eğitmenlerden aldığımız, bizi bir adım öne taşıyan, özel sektördeki başarımıza önemli katkısı olan temel beceri eğitimlerini üniversite yıllarında alsak, yola bir adım önde başlardık!” düşüncesiyle yola çıkan Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri, potansiyeli yüksek, bilgi ve beceriler ile donanımlı bir çalışan adayı olmak isteyen, üniversite öğrencilerinin profesyonel eğitmenlerden  4 tam günlük eğitim almalarını sağlıyor.

Öğrencilerine teknik ve mesleki gelişimleri yanında kişisel gelişimleri  noktasında da destek olmak, kariyer gelişimi konusundaki farkındalıklarını artırmak  isteyen üniversitelere telekomünikasyon, otomotiv, ilaç gibi dev sektörlerin profesyonel   eğitmenlerini götürüyor. Ayrıca yetenekli, potansiyel çalışanları bünyesine katmak isteyen, topluma gönüllülük yolu ile destek olmak isteyen ülkemizin önde gelen 21 lider özel şirketine kongreye katılan öğrenciler arasından stajyer öğrencileri yönlendiriyor.  Bilim İlaç Toplum Gönüllülerinin organize ettiği projenin son organizasyonunda  15 farklı eğitim 4 gün süresince 32 oturumda uygulandı. Bu güne kadar programdan yararlanan öğrenci sayısı 4.260  olarak gerçekleşti. Belirlenen kriterlere göre seçilecek 50 öğrenci ise 2012’de Türkiye’nin lider şirketlerinde özel bir staj programına katılma şansı yakalıyor olacaklar.

Comments are closed.