“Çalışan Gönüllülüğü Haftası – Give & Gain Day” Yedinci Yılında 2655 Kişiye Ulaştı.

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından 4-10 Haziran 2018 tarihlerinde Çalışan Gönüllülüğü Haftası gerçekleştirildi. 9 şirket ve 6 sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde gerçekleştirilen haftada 12 farklı gönüllülük etkinliği, 269 gönüllü tarafından 2.655 kişiye ulaşılarak gerçekleştirildi.

Özel sektör çalışanlarının tecrübelerini, becerilerini ve zamanlarını toplumun ihtiyaçları doğrultusunda gönüllü olarak değerlendirdiği, sivil toplum kuruluşları ile çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdikleri ve birlikte gönüllülüğü kutladıkları Çalışan Gönüllülüğü Haftası – Give&Gain Day, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Çalışan Gönüllülüğü Haftası 2018’e katılan şirketler;

AKBANK

Akbanklı Gönüllüler Çalışan Gönüllüğü Haftası’nda Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nda (KAÇUV) tedavisi devam eden ve tedavisini tamamlayarak evlerine dönen çocuklara bayram hediyesi gönderdi. Proje kapsamında, KAÇUV Aile Evi’nde konaklamış ve evlerine dönmüş 80 çocuk için hediye operasyonu gerçekleştirildi. KAÇUV tarafından paylaşılan çocuk listelerinin (yaş, cinsiyet, ad soyad) ardından çalışanlar listeler doğrultusunda tüm çocukları paylaşarak hediye alımlarını gerçekleştirdi. Bu proje ile Akbanklı Gönüllüleri 75 kişinin katılı ile 80 çocuğun hayallerini gerçekleştirdi.

BORUSAN HOLDİNG

Borusan Holding Okyanus Gönüllüleri; tarihin bilinmeyen hikayelerini gün yüzüne çıkaran KaraKutu Derneği ile İstanbul’da bulunan Sultanahmet Tarihi Yarımada’da bir hafıza yürüyüşü gerçekleştirdi. Sultanahmet Tarihi Yarımada’nın kitaplarda okumayan hikayelerini öğrenen 20 Okyanus Gönüllüsü bu etkinlik ile KaraKutu Derneği’nin yararlanıcısı olan 30 genç için kaynak geliştirmiş oldu.

ING BANK

ING Bank’ın ‘Turuncu Kalpler’ programı kapsamında çalışanlar, Çalışan Gönüllüleri Haftası’nda İstanbul, Ankara, İzmir ve Kahramanmaraş’taki 12 ilkokulda, 1.500 öğrenciye ulaşarak tasarruf eğitimi verdi. ING Bank’ın devam eden projesi “Turuncu Damla Eğitim Programı” kapsamında düzenledikleri tasarruf etkinliğinde 50’den fazla ING çalışanı, alışverişe çıkarken istek ve ihtiyaç ayrımının önemi, alışverişin nasıl yapılması gerektiği, bilinçsiz yapılan ihtiyaç fazlası alışverişin bütçeye olumsuz etkileri gibi akıllı alışveriş ve tasarrufu kapsayan konuları, çocuklara hikayeler ve oyunlar yoluyla aktardı.

COCA-COLA İÇECEK

Coca-Cola İçecek (CCI) Gönüllüleri; suça sürüklenerek çocuk adalet sistemine giren çocukların, sistem içerisindeki tüm aşamalarında destek vererek topluma kazandırılmaları amacıyla kurulan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın Gençlik Merkezi’ne gelen gençlere her pazar günü atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir. Çalışan Gönüllülüğü Haftası kapsamında ise 6 CCI Gönüllüsü Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı yararlanıcısı 20 gence ‘oyun’ üzerine atölye çalışması gerçekleştirdi.

KARCHER

Kärcher her yıl gerçekleştirdiği “Hayvan Barınağı Temizleme Projesi”ni bu yıl Çalışan Gönüllülüğü Haftası’nda Bakırköy Belediyesi Hayvan Barınağı’nda gerçekleştirdi. Barınakta buluşan 14 Kärcher çalışanı profesyonel temizlik makineleriyle barınakta yaşayan 400 köpek ve 100 kedinin hijyenik bir yaşam alanına kavuşmasını sağladı.

ORGANİK KİMYA

Organik Kimya Gönüllüleri Çalışan Gönüllülüğü Haftası’nda 3 farklı proje hayata geçirdi. 17 çalışan Bamazan Bayramı öncesi 100 yaşlı ile bayramlaşarak onlara gitar dinletisi yaparak onlarla keyifli zaman geçirdi. 13 çalışan Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği Kemerburgaz Barınağı’nı ziyaret ederek barınağa 135 kg yaş mama bağışında bulunarak 20 köpek kulübesi boyadı. Son olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Deniz Temiz Derneği ile 100’ü aşkın gönüllü Kilyos kıyılarını temizledi.

TEB FİNANSMAN A.Ş.

TEB Finansman A.Ş. Gönüllüleri, Çalışan Gönüllüğü Haftası’nda Yuva Derneği ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ile işbirliği geliştirdi. Hafta kapsamında 12 TEB Finansman çalışanı Yuva Derneği Ümraniye Eğitim Merkezi’nin yararlanıcısı, Suriyeli ve Türkiyeli 60 çocuğa kitap okuyarak bir gün geçirdiler ve çocukların eğitim masraflarını desteklemek için bağışta bulundular. 20 çalışanları ise KAÇUV’un Umutlu Kutular Projesi’ne destek vererek devlet hastanelerinde tedavi gören 400 çocuğun ailelerine, ihtiyaçları olan gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan paketler hazırladılar.

ZORLU ENERJİ

Zorlu Enerji Gönüllüleri de Çalışan Gönüllüğü Haftası kapsamında Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Umutlu Kutular Projesi’ne destek olarak 100 çocuğun ailelerine, ihtiyaçları olan gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan paketler hazırladılar.

ZORLU HOLDİNG

Zorlu Holding çalışanları da Çalışan Gönüllüğü Haftası kapsamında Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) destek verdi. Zorlu Holding’in genel müdürlük binasında gerçekleştirilen; 2 farklı seanstan oluşan 3 saatlik çalışmalara katılan 24 gönüllü, 50 çocuğa ve ailelerine destek oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

7 + 1 =