Ege Sanayici Ve İşadamları Derneği Ve Ösgd İşbirliği Protokolü İmzaladı.!

2012 yılında bu yana Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından yürütülen “Meslek Lisesi Koçları Programı”nın Ege Bölgesi yürütücülüğü görevini Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) üstlendi.

ESİAD Dernek Merkezi’nde ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Akman ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri’nin imzaladığı protokol ile ESİAD meslek lisesi öğrencilerinin kariyer gelişimlerine büyük katkı sağlayan bu programın Ege Bölgesi’nde de yaygınlaştırmasını sağlayacak.

Ege Sanayici Ve İşadamları Derneği Ve Ösgd İşbirliği Protokolü İmzaladı

İşbirliği protokolü imza töreninden sonra gerçekleştirilen “Meslek Lisesi Koçları Programı” tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, Meslek Lisesi Koçları Programı kapsamında, şirketlerin gönüllü çalışanlarının 10. ve 11. sınıf meslek lisesi öğrencilerine grup koçluğu uygulaması gerçekleştireceğini söyleyerek programın aynı zamanda özel sektör ve meslek liseleri arasında kalıcı işbirlikleri yaratma fırsatı sunduğunu da ifade etti.

Ülkenin kaynaklarının ihtiyaçlara yönelik kullanılmasının hem gönüllülük yapan kişilere hem kurumlara hem de topluma fayda sağlayacağını söyleyen ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Akman “Eğitim, ülkemizin çok önemli bir meselesi ve hala idealin çok uzağında olduğumuzu düşünüyoruz. Dolayısıyla bunu desteklemek, sanayinin bunu destekleyecek şekilde harekete geçmesini sağlamak bizim için çok önemli. ESİAD’ın Meslek Lisesi Koçluğu Programı’na ilgisi ve heyecanını duymak bizi çok mutlu etti” dedi.

ÖSGD’nin toplumda görülen sorunları işin uzmanı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çözmeye ve bunun için de özel sektörün insan gücünü kullanmaya odaklandığını vurgulayan ÖSGD Koordinatörü Başak Güçlü Elbir ise, “Gönüllü katılımın desteklenmesi, özel sektörün toplumsal sorunların çözümü için projeler geliştirmesine destek olmak ve toplumla özel sektör arasında dinamik bir ilişki yaratmaya odaklanarak 2012 yılından bu yana çalışıyoruz. 6 şirketin öngörüsü, sonra 30 şirketin bu işin arkasında durması ve şimdi 70’e yakın üyemizle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Gönüllülük hepimizin hayatında olan bir şey ama tek sorun bu gönüllülüğü sistemli halde yapabilmek. Biz de şirketlere bunu öğretiyoruz. Bu anlamda ESİAD’ın Ege Bölgesi’nde programın işlerlik kazanması açısından büyük katkısı olacağına inanıyor; projenin yaygınlaştırılması için üstlenmiş olduğu sorumluluktan dolayı büyük memnuniyet duyduğumuzu da ayrıca belirtmek istiyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

64 + = 72