13. Gönülden Ödüller

Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından geliştirilen çalışan gönüllülüğü alanın tek ve en prestijli ödülleri, ‘Gönülden Ödüller’ 13. Kez sahiplerini buldu.

13. Gönülden Ödüller

QNB FİNANSBANK, KİBAR HOLDİNG, VESTEL BEYAZ EŞYA, BORÇELİK VE ZORLU HOLDİNG 13.GÖNÜLDEN ÖDÜLLER’İN ‘BAŞARILI GÖNÜLLÜLERİ’ SEÇİLDİ.

Türkiye’de çalışan gönüllülüğü projelerini teşvik etmek için Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından başarılı program ve projelere verilen Gönülden Ödüller töreni 10 Aralık 2020’de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

QNB Finansbank

Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından, özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana verilen alanın tek ve en prestijli ödülleri, ‘Gönülden Ödüller’ sahiplerini buldu. 13. Gönülden Ödüller töreninde “En Başarılı Gönüllülük Programı” kategorisinde büyük ödül QNB Finansbank Minik Eller Büyük Hayaller Programı’na verildi.

Borcelik

Borçelik 3 Boyutlu Gönüllülük Projesi ile “En Başarılı Gönüllük Projesi”, Vestel Beyaz Eşya Vestel ile Engelleri Aşıyoruz / Yürüteç Projesi ile “En Yaratıcı Gönüllülük Projesi”  ve Zorlu Holding Kıvılcımlar Hareketi / Kariyer Sohbetleri Projesi ile “En Başarılı e-Gönüllülük Projesi” ödüllerini aldılar. Kibar Holding ise Kibar Gönüllüleri Programı ile “En Başarılı Gönüllülük Programı Jüri Özel Ödülü” nün sahibi oldu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Akman, şunları söyledi:

“ÖSGD olarak bu yılı yenilenme ve birlikte gönüllülüğü daha iyi anlaşılır, benimsenir ve uygulanır hale getirmek için değişim yılı olarak düşünmüş ve planlamıştık. Üyelerimizle atölye çalışmaları yapmış, öncelikli alanlarımızı belirlemiş. Belirlediğimiz alanlarda derinleşerek uygulamalarımızı çeşitlendirmeyi hedeflemiştik. Elbette bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam ettik, ama tüm dünyayla birlikte çok büyük bir engelle karşılaştık.

2020 geride kaldığında ve biz dönüp ardımıza baktığımızda ne göreceğiz? 2020’de her zamankinden daha fazla düşündük; durup “Ne oldu? Neden oldu? Ne zaman normale döneceğiz?” diye sorduk.

İşte bu “normale dönme” beklentisi üzerine yapılan tartışmalar bizi “yeni normal” kavramına, oradan da “yenilenme” ihtiyacına ve bakış açısına götürdü. Çünkü günlük telaşlarımız arasında çoğunlukla görmezden gelmeyi yeğlediğimiz küresel tehditlere karşı tedbir almadığımız takdirde hayatlarımızın nasıl altüst olabileceğini gördük.

Bu durumda yaşanan küresel şok hepimizi dünyayı nasıl bir geleceğin beklediği üzerinde daha fazla düşünmeye itti ve birçok uluslararası kuruluş odağını küresel tehditlere çevirerek alınabilecek tedbirler üzerinde çalışmalar yürütmeye başladı. İklim değişikliği, göç ve kimlik sorunları, açlık, sağlık hizmetlerine erişim, değerler, kapsayıcılık, eşitsizlik vb. hepsi çok büyük, aşılması zor sorunlar.

Bizler çalışmalarımızı eşitsizliğinin önüne geçebilmek, doğayla ilişkimizi yeniden tanımlamak, küresel sorunların çözümünde fikir ve işbirliğini sağlamak için yoğunlaştırmalı, bu yönde topyekûn bir mücadele içinde olmak zorundayız.

Bu ortamda gönüllülük sorumluluğa, hatta zorunluluğa dönüşüyor. Eğer hep birlikte, ortak akıl ve işbirliği ile bu olumsuzlukların üzerinde düşünmez ve harekete geçmezsek insanlığı zor bir gelecek bekliyor. Umudumuzu yeşerten sizler gibi sorunların çözümünü başkalarından beklemeyip harekete geçenlerde. Sizlere gönüllü olduğunuz için, zamanınızı ve emeğinizi ihtiyacı olanlara sakınmadan ve yürekten verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Özel Sektör Gönüllüler Derneği’nin bu sene 13.sünü gerçekleştirdiği Gönülden Ödüller törenin sunuculuğunu Özlem Gürses üstlenirken, Dr. Kerem Dündar “Gönüllü Beyni” başlıklı konuşmasıyla tüm katılımcılara ilham verdi.

Dr. Kerem Dündar’ın konuşması ardından ÖSGD Başkan Yardımcısı Pınar Ilgaz’ın ödül kriterleri ve süreç hakkındaki bilgilendirmesinden sonra ödüller sahiplerine buldu.

Editöre Notlar:

13. Gönülden Ödüller Seçici Kurul Üyeleri:

Pınar Ilgaz – ÖSGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, ARGE Danışmanlık Kurucu Ortak

Nursel Ölmez Ateş – Borusan Holding, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Başkanı

Gözde Morkoç Nikelay – PepsiCo Türkiye, Sürdürülebilirlik ve Dış İlişkiler Müdürü

Burcu Gündüz – AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), Genel Müdür

Yasemin Salih – Dünya Gazetesi, Gazeteci

Bilgi için: Pınar Sökin, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği

E-mail: pinar.sokin@osgd.org  

Tel:      (0216) 225 84 22

GSM:   (0533) 502 07 76

www.osgd.org

www.gonuldenoduller.org

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

+ 88 = 93