Gönülden Ödüller 2015

Gönülden Ödüller 2015 kazananları.

En Başarılı Gönüllülük Programı 2015
Borusan Otomotiv – Okyanus Platformu

Borusan Otomotiv Grubu, sistematik ve düzenli bir şekilde eğitim, çevre, hayvanlar, sağlık, engelliler, çocuk ve kadını güçlendirme konularında gönüllülük faaliyetlerine devam etmektedir. Oluşturulan ‘Okyanus Ekibi’ çeşitli kaynaklardan ve şirket çalışanlarından gelen farklı konulardaki gönüllülük projelerinin hayata geçirilmesinde destekleyici bir iklim yaratmakta ve projelerin en verimli şekilde hayata geçirilmesi için süreci takip etmektedir. Üst yönetimin desteği, bilgilendirici faaliyetler ve takdir/ödüllendirme çalışmaları ile gönüllülük çalışmalarının sürekliliğinin sağlanması için uygun bir şirket kültürü yaratılmıştır. Özel sektörde örnek olabilecek çalışmalar sürdüren Borusan Otomotiv Grubu, programa müşteri ve tedarikçilerini dahil ederek çalışmalarını yaygınlaştırmakta ve her yıl yeni kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerini geliştirerek sosyal sorumluluk konularının her alanına dokunmaktadır.

En Başarılı Gönüllülük Projesi 2015
Akbank – Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi

Akbank projelerini belirlerken içinde bulundukları sektör ve sorunları gibi konuları önceliklendiriliyor. Bu kapsamda kamu ve düzenleyici kurumların tasarrufun teşvik edilmesi ve finansal okuryazarlığın artırılması yönündeki çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyor.  Finans sektörünün önemli oyuncularından biri olarak bu konularda yürütülen çalışmalarda önemli sorumlulukları olduğunu düşünerek “Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar” Projesi’ni 2012 yılında hayata geçirdiler. Akbank, kalıcı alışkanlıkların kazanıldığı yaşlarda çocuklara ulaşarak, onların bilinçli tüketici olmalarına katkıda bulunmayı, tasarruf konusunda bir bilinç ve farkındalık yaratmayı hedefliyor. Proje kapsamında şu ana kadar; ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine, harçlıklarını sadece harcamak için değil, yardım ve birikim gibi amaçlarla da kullanılabilecekleri yönünde bilgiler verilen sınıf içi etkinlikler düzenlendi. Proje için hazırlanan web sitesi, Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun tasarruf ve aile değerleri konulu yeni tiyatro oyunu, etkinlikte paylaşılan kutu oyunu, sertifika ve kumbara gibi eğlenceli etkinlik materyalleri ile  çocukların dikkatini “Tasarruf” konusuna çekmeye çalışılıyor. 20 ilde devam eden projede 2015 yılı sonu itibariyle 55 Bin öğrenciye ulaşıldı.

En Yaratıcı Gönüllülük Projesi 2015
Borusan Otomotiv Grubu – Buradayız! Görme Engelli Çocuklar ile Yaratıcı Drama

Borusan Otomotiv Grubu’ndan 4 engelli, 8 engeli olmayan çalışan ve Parıltı Görmeyen ve Az Gören Çocuklara Destek Derneği’nden 15 görme engelli çocuktan oluşan karma grup, Yaratıcı Drama Etkinliği kapsamında sahne performansları ile bir araya geldiler.

Performansın ana teması evrendeki engelli olan ve olmayan bireylerin bir arada tam ve bütünü oluşturduğunu ve bir ahenk yarattığını vurgulamaktı.

Gönüllüler, yaratıcılığı geliştirmek için yapılan zihinsel ve bedensel drama etkinliği ile görme engelli çocuklarla birlikte olmanın gücünü, mutluluğunu, engelleriyle birlikte bedensel aktivite yapabildiklerini ve her şeyden önemlisi bütünün değerli bir parçası olduklarını keşfettiler. Sosyal duyarlılığı yüksek bu anlamlı projede Borusan Otomotiv Grubu Gönüllüleri 2480 gönüllülük saati gerçekleştirmiştir.

Jüri Özel Ödülü 2015 – Örnek Gönüllülük Deneyimi
Anadolu Isuzu Otomotiv San.Tic. A.Ş. – Çocuklarla Elele Milli Bayramlar

Çocuklarla Elele Milli Bayramlar Projesi milli bayramların önemini bilen bilinçli nesillerin yetiştirilmesine destek vermeyi hedeflemektedir. Bir milleti oluşturan bireylerin birlik ve beraberlik duygusunun en yoğun yaşandığı günler olan milli bayramlarda çocuklarımızın bu duyguları yaşamasına destek olmak ve gelecek nesillere aktarmalarını sağlamak adına Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Anadolu Isuzu gönüllüleri biraraya geldi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve Anıtkabir ziyareti organizasyonları ile başlayan proje, tamamiyle gönüllü esasıyla oluşturulan kaynak ile sürdürülmektedir.

Gönülden Ödüller 2015 Finalistleri:

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMI

  • Borusan Otomotiv Grubu – Borusan Otomotiv Grubu Okyanus Platformu
  • Finansbank A.Ş. – Minik Eller Büyük Hayaller Toplumsal Gelişim Platformu

EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ

  • Anadolu Isuzu Otomotiv – Çocuklarla Elele Milli Bayramlar Projesi
  • Akbank – Akbank Ekonominin Kahramanı Çocuklar Projesi
  • H.Bayraktar Yatırım Holding A.Ş. – Barınaktaki dostlarımız için yola çıktık

EN YARATICI GÖNÜLLÜLÜK PROJESİ

  • Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş – Yarınları Dönüştüren Çocuklar Projesi
  • Borusan Otomotiv Grubu – Buradayız! Görme Engelli Çocuklar ile Yaratıcı Drama Projesi

Gönülden Ödüller 2015 Seçici Kurul Üyeleri:

  • Pınar Ilgaz – Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi – ARGE Danışmanlık Yönetici Ortak
  • Dr.Ediz Aksoy-Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Cargill Gıda Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörü
  • Dr. Aylin Löle – Gazeteci
  • Aysun Sayın – Boyner Grup Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Direktörü

Comments are closed.