2014’ün En Başarılı Gönüllüleri: Anadolu Isuzu
Özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından 2007 yılından bu yana verilen Gönülden Ödüller Tekfen Tower’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Şirket yöneticileri, gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen organizasyonda En Başarılı Gönüllülük Projesi kategorisinde “Anadolu Isuzu- Bir Adımda Bambaşka Bir Dünya Projesi” ödüle değer görüldü.
Ödül töreninden önce Kurumsal Gönüllülük Programları üzerine düzenlenen panelde Kurumsal Gönüllülük Programları alanında özellikle insan kaynakları çalışmalarında gönüllülüğün değeri üzerine Bilim İlaç’ın İnsan Kaynakları Uygulamaları ve Gönüllülük Çalışmaları Bilim İlaç İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Mete tarafından paylaşıldı. Ardından Anadolu Isuzu İnsan Kaynakları Şefi Başak Karasu yetkinlik gelişimini destekleyen Genç Isuzu Programı’nı paylaştı. Panelde son konuşmacı ise; “Kurumsal Gönüllülük Programlarında Başarılı Bir Örnek – Boyner Grubu Gönüllüleri” Boyner Grubu Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Direktörü Aysun Sayın tarafından paylaşıldı.
ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erhan Baş, törende yaptığı konuşmada “Gönüllülük için özel sektöre düşen önemli görevler var. Sistemli işbirlikleri kurmamız ve daha yaşanabilir bir dünya için özel sektörün tecrübesi ve uzmanlığını harekete geçirmeye devam etmeliyiz. Global araştırmalar gösteriyor ki gönüllülük çalışan motivasyonu için önemli bir değerken aynı zamanda ekonomik de bir değer” dedi.
Konuşmasında Charities Aid Foundation tarafından 2009 yılından itibaren yapılan ve bu yıl 5.’si yayınlanan World Giving Index(WGI) 2014’ten örnekler veren Baş, 135 ülkede yapılan araştırmada, para bağışı yapmak, gönüllü zaman ayırmak, tanımadığınız bir kişiye yardım etmek kriterleri arasındaki en gözle görülür büyümenin geçen yıla göre 200 milyon artışla “Başkalarına yardım etme” kriterinde gözlemlendiğini belirtti.
ÖSGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Argüden, Gönüllük Programlarının şirket içinde ölçümlenen sonuçları ve etkisi değerlendirilen bir kavram olduğuna değindi. Gönülden Ödüller’de belirlenen kriterler doğrultusunda 3 kategoride ödül verildiğine belirten Argüden konuşmasında kategoriler ile ilgili bilgi verdi; “Bu kategorilerden ilki En Başarılı Gönüllülük Projesi; bu kategori ile toplumun bir ihtiyacını karşılamada özel sektörün tecrübesini katarak başarılı olan önemli ve derecede katma değer, fayda sağlayan ve pozitif etki yaratan projeleri ödüllendiriyoruz. En Yaratıcı Gönüllülük Projesi ile çalışanlar tarafından belirlenen toplumsal bir konu ve ihtiyaca yine çalışanların getirdiği yaratıcı ve kalıcı çözümler değerlendiriliyor. Gönülden Ödüller’de büyük ödülümüz olan En Başarılı Gönüllülük Programı Ödülü ile gönüllülüğü kurumsal bir şekilde ve etkin olarak yürütülmesini değerlendiriyoruz. Her kategoride önemli olan, yapılan iyi girişimlerin başka şirket ve kişilere örnek olması. Gönüllülük sistemli bir şekilde yapılmalı. Dolayısıyla şirketler, gönüllülük çalışmalarını bir sistematiğe yerleştirdiklerinde ödül de ardından gelecektir” dedi.
20 Ocak 2015